Német online - távoktatás SKYPE-on

Felkészülhet külföldi munkára, nyelvvizsgára, érettségire vagy egyszerűen tanulhatja a német nyelvet (kezdőként, újrakezdőként, haladóként ) - akár SKYPE-on is, saját otthonában.

 

A munkanélküliek kötelezettségei Németországban.

Mit vár el az Arbeitsamt?

Milyen kötelezettségeik vannak a munkanélküli segélyben részesülőknek Németországban. Mit vár el az Arbeitsamt?

Munkanélküliek egy bizonyos ideig minden hónapban megkapják a munkanélküli segélyt, de azt is tudni kell, hogy nekik is vannak kötelezettségeik amiknek eleget kell tenni és korlátozásaik, amiket el kell fogadni ahhoz, hogy ne szűkítsék meg a járulékot.

Németországban, egy munkanélküli legfőbb feladata az lenne, hogy igyekezzen egy új munkahelyet találni és ezt nemcsak a munkaügyi tanácsadó segítségével, hanem egyedül is mindent meg kell tenni ezügyben (pályázatok írása, álláshirdetések böngészése, állásbörzéken való részvétel, hirdetések feladása).
 

Kötelezettségek az álláskiválasztásban

Bármilyen munkaajánlatot el kell fogadni, függetlenül attól, hogy nem annyira kedvezőek a feltételek, mint előző munkahelyeden (rosszabbul fizetett, messzebb van – esetleg költözéssel jár, nem felel meg a végeztégnek stb), különben bizonyos időre elzárolhatják a munkanélküli segélyt.

Nem utolsó sorban bármikor elérhető kell lenni a Munkaügyi Hivatal [Agentur für Arbeit] számára a megadott címen, telefonszámon és a megadott időszakokban (hétköznap).
 

Mi a teendő távollét esetén?

Amennyiben a munkanélküli el szeretne utazni, előtte tájékoztatnia kell az Arbeitsamtot a távollétről akik ezt jóvá kell hagyják. Ellenkező esetben megtagadhatják a munkanélküli segélyt a távolléti időszakra.

Betegség esetén is tájékoztatni kell a Hivatalt és bizonyítani kell.
 
Elköltözés esetén szintén idejében szólni kell és be kell jelentkezni az új körzet munkaügyi központjába.

 

Link: http://nemetorszagi-magyarok.de/infok/munkanelkuliek-kotelezettsegei-nemetorszagban?utm_campaign=Hu-News&utm_medium=Facebook&utm_source=https://www.facebook.com/groups/nemetorszagimagyarok

 Forrás: .focus.de

 Forrás:    Németországi Magyarok

 

Ez is érdekelheti Önt:

Munkanélküli segély Németországban. Mik a feltételei és meddig jár?

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 236
Heti: 38
Havi: 3 605
Össz.: 437 510
Oldal: Fontos tudnivalók a külföldön munkát vállalók részére II. *****
Német online - távoktatás SKYPE-on - © 2008 - 2019 - nemet-tavoktatas.hupont.hu