Német online - távoktatás SKYPE-on

Felkészülhet külföldi munkára, nyelvvizsgára, érettségire vagy egyszerűen tanulhatja a német nyelvet (kezdőként, újrakezdőként, haladóként ) - akár SKYPE-on is, saját otthonában.

 

         Németország

Munkavállalás Németországban

 

2011. május 1-től a magyar munkavállalók Németországban is teljes mértékben élvezhetik a szabad munkavállalást. Ez érvényes arra a további hét EU-tagállam polgáraira is, akik 2004. május 1-én csatlakoztak az Európai Unióhoz: Észtország, Lettország, Litvánia, Lenygelország, Szlovénia, Szlovákia és Csehország

EU-állampolgároknak nincs szüksége vízumra vagy tartózkodási engedélyre, hogy Németországba utazhassanak, és ott munkát vállalhassanak. A szabad mozgás joga révén korlátlan hozzáférésük van a német munkaerőpiachoz. A szabad mozgás korlátozását esetlegesen a szakképesítések és végzettségek különböző elismerése jelentheti. A Németországba történő beutazáshoz érvényes útlevélre vagy személyi igazolványra van szükség.
 
Ha Németországban pl. fogorvosként kíván korlátozás nélkül dolgozni, akkor szüksége lesz az állami engedélyre, az orvosi gyakorlat folytatásának engedélyezésére (approbáció), ez biztosítja szakmai végzettségének egyenértékűségét. 2012. április 01-e óta szövetségi illetékességi körben törvény is könnyebbé teszi a külföldi szakképesítések elismerését. Az  eljárással,a szükséges iratokkal kapcsolatos felvilágosítást és az úgy nevezett elismerési törvényre vonatkozó számos háttérinformációt is megtalálnak az érdeklődők az „Anerkennung in Deutschland“ nevet viselő portálon. Az on- line „Anerkennungs-Finder“ fül segítségével a tanácsra várókat elvezeti az oldal az ügyükben illetékes helyekre vagy tanácsadási lehetőségekhez: http://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de/informationsoffensive.php
A németországi munkavállalók számára kötelező a társadalombiztosítás. A hozzájárulást a munkaadó és a munkavállaló közösen fizeti, és nagysága a munkavállaló mindenkori fizetésétől függ. A törvény által előírt nyugdíjbiztosítás révén a munkavállaló anyagilag biztosítva van öregségére, de akkor is, ha pl. baleset miatt munkaképtelen lesz. Az egészségbiztosító sok költséget átvállal az egészségügyi ellátásban. Az ápolási, baleseti és munkanélküli biztosítás is rögzítve van a törvényekben.
 
Ha esetleg visszatér a hazájába, megtarthatja a betegbiztosítást az úgy nevezett társadalombiztosítási egyezmény keretében, amely fenn áll Németország és Magyarország között is. Mindazonáltal csak azokat a juttatásokat lehet igénybe venni, amelyeket finanszíroz a hazája társadalombiztosítása is. Tájékozódjon erről a német betegbiztosítójánál, milyen nyomtatványokat és iratokat kell benyújtania. Ha Németországban dolgozott és a jövedelmi határ átlépése révén kötelező hozzájárulást fizetett a nyugdíjbiztosítónak, akkor hazájába történő visszatérése után igényelheti a hozzájárulás visszatérítését, ill. a korlátozás nélküli nyugdíjfolyósítást.
 
Forrás: NemetInfo

 

 

NémetországiMagyarok

 

 

Link:

http://nemetorszagi-magyarok.de/hasznos/magyar-nagykovetseg-konzulatusok-nemetorszagban

 

Link:

http://nemetorszagi-magyarok.de/munka/nemetorszag/berlin-m%C3%BCnchen-dortmund-duisburg-essen-frankfurt-leipzig/helpling

 

Link:

http://www.jobmonitor.hu/allasok/kulfold/_201

 

 

külföldi állás munka euarbeit.info

 

Link:

http://euarbeit.info/

 

 

10 szakma, amivel négyszer annyit kereshet Németországban

 

Egyre több magyar indul külföldre munkát vállalni, sokan tartósan is valamelyik európai országban képzelik el a jövőjüket. A Tárki legfrissebb kutatása szerint a legkedveltebb úti célok egyike Németország, a Pénzcentrum.hu pedig összeszedte, melyik szakmában milyen fizetésekre számíthatunk

A több mint négyszeres fizetés mindenképp csábító: Németországban az Eurostat 2015-ös januári adatai szerint a minimálbér bruttó 1473 euró, azaz majdnem 460 ezer forint. A magyar minimálbér átszámítva bruttó 333 euró (105 ezer forint). Németországban, mivel szintén EU-tagállam, nincs szükség vízumra, tartózkodási engedélyre vagy munkavállalói engedélyre.

Az Európai Bizottság munkaerő-piaci portálja, az EURES szerint a tíz legkeresettebb foglalkozás Németországban a júniusi adatok szerint:

 

  • ápolók
  • beosztott eladók
  • máshová nem sorolható képesítést nem igénylő ipari foglalkozásúak
  • kamion- és teherautó-sofőrök
  • mezőgazdasági és iparigép-szerelők és -karbantartók
  • fémmegmunkálógép-beállítók és -üzemeltetők
  • Víz-, gáz- és csővezeték-szerelők
  • felszolgálók
  • építőipari villanyszerelők és hasonló foglalkozásúak
  • szakácsok

 

Ezek közül például a PayScale nemzetközi bér-összehasonlító oldal adatai szerint a víz-, gáz és csővezeték-szerelők bruttó éves fizetése 27 744 euró, azaz jóval több mint 8 millió forint. A pincérek órabére bruttó 5 euró, azaz majdnem 1600 forint. Ez negyvenórás munkahéttel számolva 256 ezer forint.

Erre jön a borravaló, ami óránként 400 és 1800 forint között mozog. Így a teljes éves átlagfizetésük nagy szórást mutat: majdnem 2 millió forinttól több mint 7 millió forint is lehet. A szakácsok átlagfizetése egy évben bruttó 16 303 euró, azaz több mint 5 millió forint.

 

                                            Forrás: http://index.hu/gazdasag/

 

 

Út- Állásközvetítés-Német Munka Kft.

 

FACEBOOK CSOPORTUNKRÓL:

2012.06.09.-én létrehoztuk a "Külföldi munkára vágyó magyarok" Facebook csoportot. Javasoljuk hogy csatlakozzon csoportunkhoz (ha még nem csoporttagunk) mert a csoportban több ezer olyan személlyel és azok napi problémáival találkozhat és beszélhet akik külföldön dolgoznak vagy erre készülnek. A csoport Ars Poetikája, célja a következő:

NÁLUNK FELKÉSZÜLNI TUD ami a nyelvtanulásról, kiutazásról, kint élők problémáíról, stb, stb szól.

 ÁLLÁSKÖZVETÍTÉSÜNK MENETRENDJÉNEK LEÍRÁSA:

1.Regisztráció a weboldalunkon

2.Önéletrajz megírása és elküldése e-mailben.

3.Bizonyítványainak megküldése.

4.Német nyelvi beszélgetős teszt skypon vagy  telefonon. (Legalábbb A2+ némettudás nélkül nincs állásunk.)

5. Megkeressük az Önnek való állást  ha van olyan szerződött Partnerünk, aklinek van olyan állása amilyent Ön keres. Ha jelenleg nincsen olyan állásunk ami Önnek kell, akkor várólistára tesszük és jelentkezünk ha lesz.

6.Ha megvan az Önnek való állás, akor az utolsó lépés az ÁLLÁSINTERJÚ amelynek végén munkaszerződése lehet német munkáltatóval.

7.Kiutazás a munka helyszínére önállóan, vagy bizonyos szakmák esetében (pl.: ápolónő) csoportosan.

8. Csak olyan német munkáltatókkal vagyunk kapcsolatban, akiknél a legelső naptól kezdve biztosított a szálláskérdés megoldása.

9.Tökéletesen tisztában vagyunk azokkal a kezdeti nehézségekkel ami egy ilyen munka és országváltással jár, ezért az első napokban és utána is segíteni fogunk (mi vagy kinti Partnerünk)  azokban a dolgokban ami nehézségeket jelenthet. Itt gondolunk a bankszámlanyitásra,  lakcímbejelentkezésre, betegbiztosítás megkötése,  munkaszerződés megértésére aláírás előtt és mindabban ami még időközben problémaként felmerül.

Munkaközvetítés Németország,- ÁPOLÓK,- Német Munka Kft, idősotthonos segédápolói munka a munkavégzés közbeni német nyelvtanulással az Anerkennung-ig, külföldi munkavállalás Bajorország, München, Baden Würtenberg, Frankfurt, arbeitsagentur.hu, Stuttgart, Franken, Nürnberg, idősotthon, www.arbeitagentur.hu Müncheni állásajánlatok, idősgondozó, idősápoló, állásajánlat, Német Munka Kft, nemetmunka.hu, Anerkennung, A2 -től B2 -ig német nyelvvizsga vagy nyelvtudás szükséges,

Amennyiben eddig eljutott weboldalunk olvasásában, akkor Ön már valószínüleg ELINDULT AZ ÚTON amelynek végén eléri a CÉL-t. Az út hossza Öntől és attól függ hogy jelenlegi dolgai mennyire vannak összhangban kitűzött céljaival, azaz mennyire reális a célja. Szerintem kezdje el most a regisztrációval és induljon el a velünk közös úton.

 

Kívánjuk hogy legyen kitartó az esetleges  kezdeti nehézségek ellenére is és NE TÉRJEN LE AZ ÚTRÓL, mert utána az út már sokkal nehezebb, hepe-hupásabb és hosszabb lesz mint eredetileg lett volna. Ne felejtse el, hogy:

KUDARC NINCS, CSAK KÉSLELTETETT SIKER!

 

 

 

                                                    Forrás: nemetmunka.hu

 

Németországi állások gyűjteménye

 

Link

https://www.facebook.com/groups/678797712235525/

 

 

              Svájc

jobcrawler.hu

 

Link:

http://www.jobcrawler.hu/jobs?ts=go&q=sv%C3%A1jci+munka+magyaroknak

 

jobrapido

 

Link:

http://hu.jobrapido.com/?w=sv%E1jc&r=auto&utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_campaign=ADWORDS_HU_JOB_SEARCH&utm_agid=6007360893&utm_kwid=5045472368

 

jobline.hu

 

Link:

https://jobline.hu/allasok/svajc

 

külföldi állás munka euarbeit.info

 

Link:

http://euarbeit.info/

 

 

Link:

http://soforallas.com/allas-cimke/svajc/

 

 

Állás

 

Link:

http://www.careerjet.hu/svajci-munka-allasok.html

 

Link

http://www.stellen-zuerich.ch/

 

ostjob.ch

 

Link

http://www.ostjob.ch/

 

 

             Ausztria

 

külföldi állás munka euarbeit.info

 

Link:

http://euarbeit.info/

 

TIROLI álláskereső

 

    ausztriai munka

 

 

Link:

http://www.tiroli.hu/?gclid=Cj0KEQjw4qqrBRDE2K_z7Pbvjo8BEiQA39AImcOmR-De8hy2SgN7yMfsHJDKttJ91YKzFrAANLCJ30oaAnQ08P8HAQ

 

 

jobcrawler.hu

 

Link:

http://www.jobcrawler.hu/jobs?ts=go&q=ausztria+hat%C3%A1rmenti+%C3%A1ll%C3%A1sok

 

Job Nürnberg

Ausztriai munkák béta

 

Link:

http://www.ausztriaimunkak.hu/

 

 

 

Link:

http://ausztriaimunkakereso.hu/

 

 

Ausztria állások, munkák  - jobinfo.hu

 

Link:

http://www.jobinfo.hu/kereses/ausztria/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 220
Tegnapi: 203
Heti: 423
Havi: 3 440
Össz.: 432 041
Oldal: Munkát keresek német nyelvterületen
Német online - távoktatás SKYPE-on - © 2008 - 2018 - nemet-tavoktatas.hupont.hu