Német online - távoktatás SKYPE-on

Felkészülhet külföldi munkára, nyelvvizsgára, érettségire vagy egyszerűen tanulhatja a német nyelvet (kezdőként, újrakezdőként, haladóként ) - akár SKYPE-on is, saját otthonában.

 

Nyelvtanulási tippek

egy 16 nyelven beszélő tolmácstól

 

"Ha nyelvtanulási tanácsokról van szó, ki lenne hitelesebb, mint egy olyan ember, aki 16 nyelven beszélt, aminek a legtöbbjét autodidakta módon (azaz magától) tanulta. Aki négy nyelven felkészülés nélkül is tolmácsolt, de az összes többi általa tudott nyelvvel is pénzt keresett. Aki a világ első szinkrontolmácsainak egyike volt. Aki tolmácsként beutazta a világot, több, mint negyven országban járt. Aki imádott nyelveket tanulni.

Ő Lomb Kató, magyar polyglot (több nyelven beszélő).

 

Lássuk, mit tanácsol Lomb Kató azoknak, akik nyelvet tanulnak:

 

  • Minden nap foglalkozz a tanult nyelvvel. Ha kevés az időd, legalább egy tíz perces monológot mondj el magadban.
  • Ha csökkenne a lelkesedésed a tanult nyelv iránt, ne hagyd abba az egészet, inkább keresd meg más módját a tanulásnak. Zenehallgatás helyett újságolvasást, olvasás helyett beszélgetést, stb.
  • Soha ne tanuld a szavakat elszigetelten, hanem mindig szövegkörnyezetben.
  • A füzeted, könyved margójára írj ki olyan egységes szóelemeket, amiket egy az egyben fel tudsz használni a beszéded közben.
  • Járj nyitott szemmel a világban, értelmezd az idegen nyelven látott kifejezéseket (pl. reklámok) vagy fordítsd le a látott dolgokat az idegen nyelvre (rendszámok, házszámok, stb.)
  • Csak olyan kifejezéseket tanulj meg, amit tanár átnézett vagy biztos helyről származnak, nehogy valamit hibásan memorizálj.
  • Az idiómákat mindig E/1. személyben tanuld meg (pl. Csak vicceltem).
  • Egy idegen nyelv olyan, mint egy erődítmény. Érdemes sok oldalról támadni: olvasni, filmeket nézni eredeti nyelven, beszélgetni anyanyelvűekkel, tankönyvet tanulmányozni, stb.
  • Ne félj megszólalni!
  • Hidd el magadról, hogy nyelvi zseni vagy! Ha a tények mást mutatnak, fogd rá a tankönyvre, a rossz módszerre, stb, de magadban mindig is higgyél!

Ha szeretnéd kinyomtatni és kiraknak az íróasztalod fölé ezeket a jó tanácsokat, innen letöltheted: Lomb Kató 10 tanácsa a sikeres nyelvtanuláshoz."

 

  Forrás: 

 Disclaimer: Kéretik NEM megsértődni! Ne felejtsd: én is magyar vagyok. És Lomb Kató is az volt. És tudom, tudom, a közfelfogás, hogy az amerikaiak buták és amúgy sem beszélnek nyelveket – de fogadd el ezt valakitől, aki éveket élt New Yorkban – ez nem igaz. A két nemzet sokat tanulhatna egymástól!

 

Link: http://www.angolnyelvtanitas.hu/angolnyelvtanitas-blog/egy-magyar-es-egy-amerikai-nyelvtanulo-naploja

 

                            Forrás:

                                        

 

Forrás: www.deutschakademie.de

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 217
Tegnapi: 203
Heti: 420
Havi: 3 437
Össz.: 432 038
Oldal: Nyelvtanulási tippek
Német online - távoktatás SKYPE-on - © 2008 - 2018 - nemet-tavoktatas.hupont.hu